Wednesday, March 9, 2011

Nugget ikan

Bahan

1/2 pon daging ikan fillet
1 sdm jus lemon
3 sdm susu
1 butir telur
2 sdm dijon mustard
2 sdm yoghurt
Garam secukupnya
Merica secukupnya
Tepung roti

Cara membuat

Panaskan oven hingga suhu 200°C, Keluarkan loyangnya.
Potong ikan tersebut hingga membentuk nugget. Lumuri dengan jus lemon. Taburi dengan garam dan merica.
Pada mangkok besar masukkan susu, telur, mustard dan yogurt. Campur rata dan tambahkan garam dan merica untuk rasa.
Celupkan nugget ke campuran susu untuk membungkus nugget dengan saus.
Keluarkan nugget dari campuran susu dengan garpu, dan baluti dengan tepung roti.
Tempatkan ke loyang dan panggang selama 10 menit hingga kuning kecoklatan.
Keluarkan dari oven dan sajikan panas.

No comments:

Post a Comment